09.11.2016
Навіщо потрібні ЦНАПи?
Навіщо потрібні ЦНАПи?

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – місце спілкування влади і громади, де можна одержати будь-яку інформацію, консультацію чи послугу в комфортному офісі від компетентного та приязного персоналу.

Навіщо потрібні ЦНАПи?

Відтепер основним місцем, де громадяни зможуть отримувати більшість послуг від посадовців стануть ЦНАПи. Раніше необхідно було відвідувати потрібну установу, і часто не одну, щоб вирішити потрібне питання. Існує не лише ця проблема при відвіданні владних кабінетів для вирішення власних проблем. Часто доводилось стикатися з виявами недоброзичливості від службовців, незручність добирання до установи, громіздкі та тривалі процедури надання послуг, хаотичний прийом громадян або наявність лише кількох годин на день чи тиждень для цього, брак докладної інформації про послуги і неналежно облаштовані приміщення. Для вирішення цих проблем і створюють Центри. Всі функції реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, а також  ведення  Реєстру територіальної громади покладено на посадових осіб управління адміністративних послуг Рівненської міської ради.

Що можуть запропонувати у центрі надання адміністративних послуг:

• швидко, зручно і фахово надати послуги мешканцям;

• надавати максимум послуг в одному місці;

• скоротити термін надання послуг;

• збільшити кількість прийомних годин;

• створити комфортні умови очікування та заповнення документів;

• покращити доступ до інформації та отримання консультації з будь яких питань.

         У Центрі надання адміністративних послуг та його територіальних підрозділах, громадяни можуть отримати кваліфіковану консультацію щодо питань, які належать до компетенції міської ради та інших органів влади, зокрема:

  • Оформлення паспорту громадянина України та паспорту для виїзду за кордон. Видача різноманітних посвідчень та архівних довідок.
  •  Реєстрація місця проживання, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
  •  Вирішення питань щодо нерухомого майна та землеустрою: операції з землею, будівництво, введення в експлуатацію, тощо.
  •  Розміщення та регулювання зовнішньої реклами, роботи закладів торгівлі.
  •  Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
  • Та інше.

 

Центр надання адміністративних послуг  в обласному центрі  працює за адресою: 
33013 м. Рівне, майдан Просвіти, 2.

29.01.2024
Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком здійснити мрію про власне житло.
13.03.2020
     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні  особи до  бюджету  у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

Поради для першокупців нерухомості

Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком...

Читати

Податок на житлову нерухомість для фізичних осіб: хто, коли і за що сплачує?

     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні...

Читати

Мораторій та все про нього

Мораторій – це відтермінування (до настання 1 січня 2017 р. та набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення) реалізації права на купівлю-продаж або іншим...

Читати