16.06.2016
Що краще: квартира в новобудові чи на вторинному ринку?
Що краще: квартира в новобудові чи на вторинному ринку?

     Планування у старих будинках для сучасного покупця не завжди зручне: невелика кухня та сумісний санвузол є недоліками. У новобудовах, навпаки, переважно великі кухні, сумісні санвузли залишились, але тепер їх також роблять просторішими, з місцем для пральної машини. Плюсом первинного ринку є те, що купуючи нерухомість на етапі будівництва ви можете безкоштовно перепланувати свою квартиру.

     Купуючи житло на вторинному ринку, потрібно бути готовим до старої і часом ненадійної проводки, іржавих труб, старих вікон та дверей. У новобудовах – нові комунікації, звуко та теплоізоляція, встановлені пластикові вікна та броньовані двері.

     Старі будинки зручні тим, що там уже налагоджена інфраструктура, транспортна розв’язка. Хоча зараз і новобудови будуються за принципом «місто в місті», тобто там є власна інфраструктура (супермаркети, перукарні, кафе, фітнес-центри, дитячі майданчики, паркінги). Транспортна розв’язка налагоджується із часом.

     Коли ви купуєте квартиру на первинному ринку, то ви отримуєте голі стіни без ремонту, а отже для того, щоб там жити потрібно робити ремонт, який в середньому обходиться як третина вартості купленої нерухомості. Проте, купуючи квартиру на вторинному ринку мало хто не робить ремонт, проте це може обмежуватись косметичним або ж євроремонтом, а якщо діло доходить до капремонту, то це так само проблемно як і ремонт новобудови.

     Але ремонт у новобудовах має свій мінус, ремонт робите не одні ви, а й ваші сусіди, тому спокійне життя доведеться відкласти.

     Плюсом вторинного ринку є те, що ви можете в’їхати в квартиру майже після її придбання, часто попередні хазяї залишають меблі та сантехніку, а ремонт можна робити поступово. Якщо все ж розглядати новобудови, то для того, щоб придбати там житло за вигідною ціною, обрати поверх, безкоштовно перепланувати квартиру та отримати розтермінування потрібно купувати її коли будинок на ранніх етапах будівництва і ще не зданий в експлуатацію, а отже потрібно чекати довгий час.

     Отже, якщо ви хочете купити квартиру у новобудові, то головним мінусом є те, що ви не можете спрогнозувати ситуацію подальшої долі будинку чи тяганину із здачею в експлуатацію, адже купуєте житло на ранній стадії будівництва. Окрім того, голі стіни у квартирі потребуватимуть проведення оздоблювальних робіт, а ваше життя протягом щонайменше року з моменту введення будинку в експлуатацію буде нагадувати нескінчений серіал про сусідів, що роблять ремонт.

     Безумовно, купівля обжитої квартири у районі з уже наявною розвинутою інфраструктурою приваблює можливістю заселення у неї практично відразу після придбання та можливістю відкласти на невизначений термін проведення ремонтних робіт. З іншого боку, перш ніж купити квартиру на вторинному ринку житла, доведеться зібрати найбільш повну інформацію про неї – про попередніх власників та їхні стосунки з ЖЕКом та банками, про сусідів та особливості самого будинку. До того ж, планування більшості старих квартир далекі від ідеалу, а самі будинки знаходяться не у найкращому стані.

     Жити в новобудові легше з емоційної сторони, адже ви є першим власником квартири, можна не хвилюватись стосовно минулого цього житла, адже у неї чиста аура, а це впливає на почуття власного комфорту.

     Якщо ви потребуєте житла і не знаєте який ринок обрати, або уже визначились і шукаєте хорошу пропозицію, звертайтесь в ЦН «Проспект Рівне» за номером (096)679 73 61, (099)488 17 72 і ми допоможемо вам знайти найкращий варіант.

29.01.2024
Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком здійснити мрію про власне житло.
13.03.2020
     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні  особи до  бюджету  у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

Поради для першокупців нерухомості

Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком...

Читати

Податок на житлову нерухомість для фізичних осіб: хто, коли і за що сплачує?

     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні...

Читати

Мораторій та все про нього

Мораторій – це відтермінування (до настання 1 січня 2017 р. та набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення) реалізації права на купівлю-продаж або іншим...

Читати