19.09.2019
Оцінка нерухомості

Необхідно роз'їхатися з родичами, продати квартиру, отриману в спадок або ж свою рідну для розширення життєвого простору? Але до здійснення операції купівлі продажу необхідно буде зібрати документи, знайти покупця, а головне правильно оцінити свою нерухомість! В даному питанні вам допоможе Центр Нерухомості «Проспект Рівне».  Консультації щодо нерухомості ми надаємо безкоштовно. Ми допоможемо вам оцінити і продати, зняти, або здати в оренду. Все ж вернемося до запитання.

Фактори, які впливають на ціну житлової нерухомості:

1. Район та розміщення будинку

     Престижність району та його особливості, інфраструктура, зупинки громадського транспорту, наявність промислових підприємств чи парків та ін. – один з самих важливих чинників ціноутворення.

2. Тип та матеріал будинку, планування, балкони та підвал, можливість добудови та перепланування

     Покупці віддають перевагу цегляним будинкам, які мають більш теплоізоляційні та звукові характеристики, а ніж панельним, віддають перевагу також швидше новішим будинкам з сучасним плануванням, ніж радянським проектам.

3. Поверх, на якому знаходиться квартира

     Часто, дуже важливим є те, на якому поверсі знаходиться квартира. Відсутність ліфта стане проблемою для продажу житла вище 3-го поверху.

Безпека та сирість (мокрих стін) може стати проблемою при продажі квартири на першому поверсі і звісно поганий дах будинку понизить ціну на квадратні метри для власників останніх поверхів.

4. Стан ремонту у квартирі

     Багато покупців шукають житло відразу з ремонтом або без необхідності капітальних вкладень у стан квартири. Тому ремонт часто відіграє немаловажну роль у прийнятті покупцями рішення купити квартиру.

5. Вигляд з вікна, прибудинкова територія та стан під’їзду.

     Красивий пейзаж, пам’ятки, гарний вигляд з вікна, озеленена, обладнана дитячим майданчиком прибудинкова територія додає в ціні всій житловій нерухомості, що знаходиться поруч. Також власники нерухомості у будинку з відремонтованим або принаймні чистим під’їздом, що часто є доволі-таки рідкісним явищем, можуть виграти в ціні при продажі.

6. Коливання попиту та активності ринку нерухомості

     У зв’язку з сезонними коливаннями ринку нерухомості ціни можуть рости або падати навіть до 10-20% кожного місяця.

29.01.2024
Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком здійснити мрію про власне житло.
13.03.2020
     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні  особи до  бюджету  у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

Поради для першокупців нерухомості

Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком...

Читати

Податок на житлову нерухомість для фізичних осіб: хто, коли і за що сплачує?

     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні...

Читати

Мораторій та все про нього

Мораторій – це відтермінування (до настання 1 січня 2017 р. та набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення) реалізації права на купівлю-продаж або іншим...

Читати