13.01.2017
5 порад при оренді квартири
5 порад при оренді квартири

1. Користуйтесь послугами ріелтора.

До чиїх послуг слід вдатися, аби оренда квартири не перетворилась на «надзвичайну ситуацію»? Відповідь одна: скористатися послугами агентства нерухомості, яке добре зарекомендувало себе протягом декількох років.

Робота з клієнтом в агентстві нерухомості зазвичай починається з консультації. Співробітник фірми дає клієнту вичерпну інформацію про стан відповідного сектора ринку на сьогоднішній день, пояснює, на що і за які гроші клієнт може реально розраховувати, а також, скільки приблизно часу займе пошук квартири.

Ріелтор домовляється про огляд квартири в зручний для клієнта час, перевіряє документи, з'ясовує, хто в цій квартирі прописаний та хто є власником,

 

2. Правильно виберіть район

Для вибору оренди квартири в першу чергу потрібно визначити для себе, яку квартиру Ви хочете знайти: з ремонтом або без, в якому районі міста та на якому поверсі краще? Варто врахувати  відстань до школи ваших дітей та до місця роботи, транспортну розв’яку, наявність магазинів, лікарень і т.д.

Знайти квартиру, яка повністю підходить за всіма критеріями непросто, але можливо. Якісь недоліки все-таки будуть. Важливо тільки визначити для себе, які з них критичні, а на які можна не зважати.

 

 3.Співвідношення ціни та якості.

 Вартість квартири на пряму залежить від умов житла, району знаходження  об'єкта, транспортної розв'язки, наявності шкіл, дитячих садків. Наприклад,  оренда квартири у віддаленому районі міста в житловому стані, в якій:  застаріла сантехніка та труби, коштуватиме на порядок нижче квартири в  престижному районі міста з новим ремонтом, на середньому поверсі і  такими плюсами, як: доступ до мережі інтернет, кабельне телебачення, побутова техніка, консьєрж в будинку, домофон, з паркуванням або стоянкою у дворі.

 4. Підписуйте  договір, тому що усні домовленості абсолютно безсилі.

 Грамотно складений договір необхідний обом сторонам. Квартиронаймач за      наявності такого документа з безправного "квартиранта" перетворюється на    шановного "орендаря", здатного захистити свої інтереси в законному              порядку. Для орендодавця договір також вкрай важливий, оскільки він            передає своє власне майно у володіння і користування іншій особі. Оренда    житла тільки на перший погляд здається справою простою. Насправді,          безтурботність і недостатня підготовка до цього процесу тягнуть за собою купу  проблем.

В договорі прописуються права та обов’язки двох сторін. Термін дії оренди, розмір та термін оплати, стан житла і т.д.

5. Будьте порядними орендарями.

Хороші відносини з власниками квартири – запорука вигідної та довготривалої оренди! Будьте порядними, вчасно сплачуйте орендну плату, бережливо відносьтеся до чужого майна. В такому випадку і Ви зможете розраховувати на відповідне ставлення до Вас, як до «орендаря». Як показує практика, люди що орендують те саме житло не один рік, сплачують на 20-40% нижчу ціну від ринкової.

29.01.2024
Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком здійснити мрію про власне житло.
13.03.2020
     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні  особи до  бюджету  у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

Поради для першокупців нерухомості

Якщо ви вперше вирішили придбати нерухомість, процес може здатися складним та незрозумілим. Однак ми готові поділитися корисними порадами для першокупців, які допоможуть вам крок за кроком...

Читати

Податок на житлову нерухомість для фізичних осіб: хто, коли і за що сплачує?

     Що таке податок  — це встановлений вищим органом законодавчої влади обов'язковий    платіж, який сплачують фізичні та  юридичні...

Читати

Мораторій та все про нього

Мораторій – це відтермінування (до настання 1 січня 2017 р. та набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення) реалізації права на купівлю-продаж або іншим...

Читати